Ponudite odnos, ne religije

Ponudite odnos, ne religije

Jezus mu je odgovoril: “Resnično, resnično povem ti: Če se kdo ne rodi od zgoraj (nanovo, ponovno), ne more videti (poznati, biti seznanjen z, izkusiti) Božjega kraljestva. (Janez 3,3)

Ko nekomu spregovorite o svoji veri, jim ponudite religijo ali odnos?

Sveto pismo pravi, da se moramo ponovno roditi (gl. Janez 3,1–8), ne pa da moramo biti religiozni. Na žalost pa ljudje pogosto predstavijo evangelij kot seznam religioznih pravil namesto kot resnični odnos z Bogom.

Zaradi izpolnjevanja “krščanskih” pravil in zahajanja v cerkev še niste kristjan, prav tako kot zaradi sedenja v garaži ne boste postali avto.

Religiozna pravila in predpisi so lahko ostri, trdi in stiskajoči; niso pa usklajeni s tem, kar Jezus želi za ljudi. Jezus si želi odnosa z nami.

Če nas nekdo povpraša po naši religiji, bi mu morali govoriti o osebnem odnosu z Jezusom, namesto o tem, katero cerkev obiskujemo. Na tako vprašanje rada odgovorim: “Hvala za vprašanje. Nimam religije, imam pa Jezusa.”

Začeti moramo postavljati drugačna vprašanja: “Poznate Jezusa? Je On vaš prijatelj? Imate z Njim osebni odnos?”

Ko vas naslednjič kdo vpraša o vaši veri, mu ponudite odnos z Bogom, ne pa religije.


Kratka molitev

Gospod, tako zlahka pademo v zanko mišljenja, da moramo izpolnjevati celo vrsto pravil, če res hočemo biti kristjani, ampak to ni taka vera, kot jo Ti pričakuješ od mene. Okrepi me, da bom lahko širil Tvoj evangelij tako, da bo druge vodil v odnos s Teboj in jim spremenil življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon