Poplačana vztrajnost

In kdorkoli in vsak, ki je zapustil hiše ali brate ali sestre ali očeta ali mater ali otroke ali njive zaradi mojega imena, bo prejel mnogo [celo stokrat] več in bo podedoval večno življenje. (Matej 19,29)

V prvih letih delovanja naše organizacije sva šla z možem skozi mnogo težkih preizkušenj. Sama sem se morala spopasti s svojo naravnanostjo. Skupaj sva morala izgrajevati zakon in izboljšati ravnanje z denarjem.

Šest let sem kupovala nogavice in spodnje perilo na garažnih razprodajah. Bila sva brez prebite pare – jaz pa sem poučevala o Božji obilni preskrbi v našem življenju!

In ne le to, takrat je bilo nenavadno, da bi ženske pridigale. Izgubila sva prijatelje in nekateri člani širše družine se niso več želeli družiti z nama.

Bilo je tako težko, da sem včasih želela vreči puško v koruzo. Ampak danes sem tako vesela, da sem se »prilepila« na Boga, saj so po vsem svetu ljudje, ki jim je naša organizacija pomagala zaradi tega, kar je Bog delal skozi naše služenje.

Evangelij po Mateju nas v 19. poglavju postavi na realna tla. Pravi, da bomo morali zapustiti »pomembne« stvari zaradi hoje za Njim. Takrat nisva imela vsega, kar sva mislila, da potrebujeva. Ampak prav to odstopanje od svojih pričakovanj se je izkazalo za več kot vredno.

Vztrajajte v hoji z Bogom tudi takrat, ko je težko. Usmerite pozornost Nanj in bogato boste nagrajeni, ko boste doživeli zmago, ki jo je On pripravil za vas.

Kratka molitev

Bog, včasih je težko vztrajati v krščanstvu, ampak vem, da se bo vztrajnost poplačala. Hvala, ker mi daješ moč, ki jo potrebujem za to. Sledil/-a bom samo Tebi, ker si vse, kar je pomembno.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon