Popoln dostop

Popoln dostop

Po Njem smo dobili po veri [svoj] dostop (vhod, pristop, seznanitev) v to milost (stanje Božje naklonjenosti), v kateri [čvrsto in varno] stojimo. Veselimo se, vriskajmo in ponašajmo z upanjem, da bomo izkusili in uživali Božjo slavo. (Rimljanom 5,2)

Vse v našem duhovnem življenju je odvisno od naše osebne vere v Boga in našega osebnega odnosa z Njim, ki vsekakor vključuje sposobnost slišati Njegov glas. Lahko se veselimo in uživamo v tem odnosu, saj nam je Jezusova smrt na križu omogočila prost, neoviran dostop do nebeškega Očeta, naši veri pa intimen, globok in dinamičen odnos z Njim.

Rada imam vrstico iz Pisma Efežanom 3,12 in pred kratkim sem jo spet proučevala. Pravi: »V Njem, zaradi naše vere Vanj, imamo srčnost (pogum in zaupanje) in prost dostop (neomejen, zaupljiv pristop do Boga, brez strahu).« Ko sem razmišljala o tej svetopisemski vrstici, me je zelo navdušilo spoznanje, da imamo kot običajni ljudje prost dostop do Boga po molitvi, in to kadarkoli; lahko prisluhnemo Njegovemu glasu, kadarkoli želimo ali to potrebujemo. Pogumno lahko pristopimo k Njemu brez pomislekov, brez strahu, a v popolni svobodi. Kako osupljivo! Osebna vera v Boga odpira vrata neomejeni Božji pomoči in neoviranemu stiku z Njim.

Pridite k Bogu v zaupanju, da vas ljubi in da hrepeni po vaši družbi. Ne želi si vas samo slišati, ampak vam želi govoriti.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Pričakujte, da boste slišali Boga in da vas bo vodil Sveti Duh.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon