Popolnoma zaupajte Bogu

Popolnoma zaupajte Bogu

K Tebi, Gospod se zatekam, Vate zaupam. (Psalm 31,2)

Spominjam se, ko mi je Bog rekel, naj pustim redno zaposlitev, kjer sem dobro zaslužila. Začel se je dogovarjati z menoj in mi rekel: »To boš morala pustiti, ostati doma in se pripraviti na duhovno službo.«

Nisem hitro ubogala, ker sem se bala pustiti službo. Konec koncev, kako naj bi bila zagotovo prepričana, da slišim Boga? On pa me je še naprej nagovarjal, zato sem se pogajala z Njim in sem rekla: »Ne bom delala za polni delovni čas, ampak za skrajšanega.«

Tako sem začela delati za skrajšani delovni čas, ker sem se bala Bogu popolnoma zaupati. Z možem Davom nisva imela toliko prihodkov kot prej, ampak ugotovila sem, da lahko preživimo z manj denarja, kot smo ga imeli prej. Morali smo oklestiti izdatke, a zmožni smo bili plačevati račune. In imela sem več časa, da sem se pripravila na služenje. Videti je bilo, da je to dober načrt, a ni bil Božji načrt.

Naučila sem se, da se z Bogom ne moremo »pogajati« in končno sem dobila odpoved. Bila sem dobra delavka in še nikoli do tistega trenutka nisem dobila odpovedi. Čeprav nisem imela rada teh razmer, sem bila končno tam, kjer me je Bog želel imeti že ves čas – popolnoma odvisno od Njega. Ker sem bila brez službe, sem se morala naučiti za vsako malenkost, ki sem jo potrebovala, zaupati Njemu.

Šest let smo potrebovali Božje posredovanje, da smo vsak mesec lahko plačali račune. Med tem časom pa sem se ogromno naučila o Božji zvestobi. Vedno je priskrbel. Te izkušnje so nam omogočile, da smo se naučili zaupati Vanj tudi za sredstva, ki jih potrebujemo sedaj za naše mednarodno delovanje. Spodbujam vas, da popolnoma zaupate Bogu in se ne poskušate z Njim pogajati ali sklepati dogovorov, ker ne bodo delovali.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Kadar se pogajamo z Bogom, nikoli ne zmagamo in ne pridobimo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon