Poslovite se od sramu

Kajti Pismo pravi: »Kdorkoli veruje Vanj [kdor upošteva, se zanaša in zaupa Vanj], ne bo [nikoli] osramočen ali razočaran. (Rimljanom 10,11)

Človek je lahko nagnjen k sramu, kakor sem bila jaz. Tak sram postane izvor ali korenina mnogih zapletenih notranjih težav, kot so potrtost, osamljenost, odmaknjenost in odtujitev. Vse vrste kompulzivnih motenj so zakoreninjene v sramu: zasvojenost z drogami, alkoholom in druge kemijske zasvojenosti; motnje prehranjevanja, kot so bulimija, anoreksija in debelost; denarna zasvojenost, kot sta skopost in igre na srečo; vse vrste spolne iztirjenosti – seznam je neskončen.

Za nekatere ljudi je deloholičnost posledica sramu. Obstajajo ljudje, ki so taki deloholiki, da nikoli ne morejo uživati življenja. Če ne bi delali podnevi in ponoči, bi se počutili neodgovorne. Pravzaprav so nekateri taki, kot sem bila sama – če uživajo, se počutijo krive.

Morda tudi vi trpite zaradi deloholizma, kot sem jaz, ali pa imate druge bitke, ki izhajajo iz sramu. Bistveno je, da nas sram uničuje.

Tega pa nam ni treba dopustiti. Ko verjamemo v Boga in Mu predamo svoje življenje, On odvzame naš sram, sramoto. Jezus je umrl, da bi nas očistil greha in pokril naše napake, zato lahko živimo v Božji prisotnosti kot Njegovi otroci.

Če vas napada sram, je čas, da se spomnite resnice: Bog vas ljubi. Če boste verjeli Vanj, Ga upoštevali, Mu zaupali in se zanašali Nanj, vam bo odvzel sram in krivdo.

Kratka molitev

Gospod, vem, da mi ni treba živeti s sramom, ker verjamem Vate. Hvala, ker si ga odvzel, da lahko svobodno živim v Tvoji prisotnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon