Postati eno pomeni veseliti se drug drugega

[… Izražajte mu vse, kar vključuje spoštovanje: upoštevati, podrediti se, ceniti ga – počastiti, čislati, biti hvaležna, nagraditi in ga v človeškem smislu oboževati, kar pomeni občudovati, pohvaliti, mu biti predana, ga globoko ljubiti in se veseliti svojega moža]. (1 Peter 3,2)

V zakonski zvezi se lahko zabavate, ko se začnete veseliti drug drugega. Ali veste, da vaju Bog ni združil zato, da bosta zagrenjena in nesrečna? Ni vaju združil zato, da se bosta prepirala, se spravljala drug na drugega ali skušala spremeniti drug drugega.

Sveto pismo polaga posebej ženam na srce, naj se veselijo svojega moža, a sem prepričana, da se ta vrstica nanaša na oba zakonca. Zares poredko slišim, da bi žena rekla: »Veš, resnično se veselim svojega moža.« Ali pa da bi mož rekel: »Veselim se svoje žene.«

Bog pa je vsem zakoncem namenil, da se veselijo drug drugega. Želi, da se s svojim sozakoncem smejita in se skupaj zabavata. Zavedam se, da to ni vedno lahko. Zakon ima svoje izzive. Prosite Boga, naj vam navkljub vajinim razlikam pokaže nekaj čudovitih stvari o vašem sozakoncu. Prosite Ga, naj vam pomaga videti zakonca tako, kot On gleda nanj, saj je On ljubi vašega zakonca prav tako kot vas in umrl je zanj prav tako kot za vas.

Ko imate drug na drugega Božji pogled, bo veselje samodejno napolnjevalo vaše srce in sposobni se boste veseliti svojega sozakonca.

Kratka molitev

Bog, želim se veseliti svojega sozakonca. Tudi če je zakon zahteven, mi pomagaj najti veselje in se zabavati z zakoncem, ko gledam nanj/-o tako, kot gledaš Ti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon