Poštenost odtehta popolnost

Odrekli smo se skrivnim in sramotnim delom; ne ravnamo zvijačno niti ne pačimo Božje besede. Nasprotno, z razodevanjem resnice se priporočamo vesti vseh ljudi pred Bogom. (2 Korinčanom 4,2)

Včasih se preveč obremenjujemo s tem, kaj ljudje mislijo o nas. To se lahko stopnjuje do te mere, da nas ohromi. Odrevenimo od strahu, da bi bilo videti kaj narobe. Veste kaj? Pravzaprav bomo dobili več spoštovanja takrat, ko smo verodostojni, kot pa takrat, ko skušamo prikriti pomanjkljivosti in se pretvarjamo, da smo popolni.

Prepričana sem, da je odkritost eden izmed glavnih razlogov, zakaj me ljudje radi poslušajo. Povem namreč to, kar sem se naučila iz lastnih težav, šibkosti in napak. To jim pomaga, da se sprostijo in se povežejo z menoj. Vzplamti jim upanje. Če sem namreč jaz lahko nekaj naredila, lahko tudi oni.

Moramo se otresti strahu pred napakami, ker bomo delali napake – pika. Bog nas ne prosi, naj ne zagrešimo napak. Prosi nas, da smo pošteni in odkriti glede svojih pomanjkljivosti. Ko jih prinesemo na plano, nam lahko pomaga, da se jih znebimo, in se premaknemo k večjim in boljšim stvarem.

Ne skrivajte svojih napak. Razkrijte jih, da se lahko učite iz njih. Ko Bogu zaupate z odprtostjo in poštenostjo, vam lahko pomaga premagati vse.

Kratka molitev

Gospod, sramujem se svojih šibkosti. Ampak če jih zamolčim ali zadržujem, mi ne bodo naredile prav nič dobrega. Odločil/-a sem se, da bom odkrit/-a glede svojih pomanjkljivosti, da mi jih Ti lahko pomagaš premagati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon