Posumite o sumničavosti

Ljubezen prenaša vse, kar pride, vedno je pripravljena verjeti v najboljše v drugem, njeno upanje nikoli ne zbledi in vse prestane [ne da bi oslabela]. (1 Korinčanom 13,7)

Zgornja vrstica nam jasno prikaže, kaj pomeni resnično ljubiti ljudi. Iskreno lahko povem, da je bila poslušnost temu zame velik izziv.

Ko sem odraščala, so me naučili, naj bom sumničava in naj nikomur ne zaupam. Toda razmišljanje o značilnostih ljubezni in spoznanje, da ljubezen vedno veruje v najboljše, sta mi pomagala razviti novo miselnost.

Sumničavost je pravo nasprotje značilnostim, ki zaznamujejo Bogu všečne odnose. Zaupanje in vera prinašata življenju radost in pomagata odnosom rasti do največje zmožnosti. Sumničavost pa odnos ohromi in običajno ga uniči.

Res je, da ljudje nismo popolni. Včasih kdo izkoristi naše zaupanje. Na splošno pa bo iskanje najboljšega v ljudeh daleč pretehtalo katerokoli slabo izkušnjo.

Če se borite s sumničavostjo, si danes zapomnite, da imamo v sebi čudovitega Svetega Duha. On nas opozori, ko naše misli odplavajo v napačno smer. Prosimo Ga, naj naše sumničave misli obrne v misli ljubezni.

Kratka molitev

Gospod, zdaj razumem, da nenehno nezaupanje drugim in sumničavost uničujeta moje odnose. Pokaži mi, kako naj odprem svoje srce drugim in verjamem v najboljše v vseh okoliščinah.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon