Posvetite »običajne« dejavnosti

Nekdo razločuje, da je en dan boljši kot drugi, medtem ko so drugemu vsi dnevi enaki [sveti]. Naj vsakdo doseže polno prepričanje (izpolnjenost, zadovoljstvo) v svojem umu. (Rimljanom 14,5)

Kot Kristusovi učenci moramo predati Bogu vsa področja svojega življenja in Mu ugajati v vsem (Kološanom 1,10). Kljub temu se nagibamo k razmišljanju, da se običajne, vsakodnevne odgovornosti razlikujejo od tistih bolj »duhovnih« stvari, zaradi katerih se nam zdi, da smo pravični pred Bogom in smo »sveti«.

Dojeti moramo, da v resnici ni nobene razlike med tem, kar je običajno in kar sveto, razen v naših mislih. Karkoli delamo, bi morali darovati Gospodu; in če to naredimo s čistim srcem ljubezni, postane sveto. Lahko izpolnjujete običajne obveznosti, kot je na primer nakupovanje hrane; in to je prav tako sveto kot molitev, dokler to delate Bogu v slavo in čast.

  1. poglavje Pisma Rimljanom je odličen odlomek iz Svetega pisma, ki prinaša svobodo na to področje. Moj osebni prevod 5. in 6. vrstice se glasi: Nekomu se zdita molitev in proučevanje Biblije bolj sveta kot običajne obveznosti, medtem ko se človeku, ki je resnično svoboden v Gospodu, zdi vse enako (vse sveto), saj vse, kar dela, dela v slavo Gospoda.

Namesto da Gospodu dajete le en del svojega življenja, se danes odločite, da vse, kar delate, posvetite tako, da darujete Njemu.

Kratka molitev

Bog, želim, da je vse moje življenje sveto, ne pa zgolj eno področje. Tebi darujem prav vse svoje vsakodnevne dejavnosti. Živim, da počastim Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon