Potreba po strtosti

V vsem tem se radujte, čeprav morate zdaj nekaj časa trpeti bridkosti v raznih preizkušnjah. Tako bo preizkušenost vaše vere … lahko prinesla hvalo, slavo in čast … (1 Peter 1,6–7)

Beseda strtost lahko sproži strah v nekaterih ljudeh, ampak to v resnici ni slaba beseda. Bog ne uživa v tem, ko tre našega duha. On želi streti zunanjo lupino, »naše meso«, ki Mu preprečuje, da bi postal vse, kar želi biti v nas in po nas. Želi odstraniti stvari, kot so ponos, uporništvo, sebičnost in neodvisnost. Bog želi, da smo popolnoma odvisni od Njega. Trpljenje pa je tisto, ki nas privede do te točke.

Včasih so ljudje presenečeni, ko morajo iti skozi čas preizkušenj ali trpljenja. Čeprav smo zvesti v učenju in poslušnosti Besedi, nam stiske vseeno prekrižajo pot. Včasih preizkušnje pridejo preprosto zato, da preizkusijo in prečistijo našo vero.

Ko preizkušnje potrkajo na vaša vrata, jih sprejmite, ker vodijo v resnično strtost. Bog želi, da živimo po Duhu, ne po mesu. To pa je precej lažje, kadar Mu dovolimo, da stre vsako grešno ali sebično navado ali pa lastnosti, ki nas odvračajo od Njega.

Si danes želite biti blizu Boga? Torej sprejmite strtost, vedoč, da vas bo vodila k večjim stvarem v prihodnosti.

Kratka molitev

Sveti Duh, vidim, da včasih potrebujem strtost. Najbrž mi ne bo prijetno, ampak Te vabim, da streš in se znebiš vsega, kar me odteguje od Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon