Potrebujemo vodstvo

Potrebujemo vodstvo

Ta Bog je naš Bog vselej in vekomaj; On nas bo vodil [celo] do smrti. (Psalm 48,15)

Navdušuje me spoznanje, da nas Bog vodi skozi vsak dan našega življenja. Kako čudovito je vedeti, da imamo Nekoga, ki nas vodi in nam zagotavlja, da bomo iz ene destinacije v življenju prišli na naslednjo.

Ko z Davom potujeva, včasih najameva vodiča, da nama pokaže najboljše in najpomembnejše stvari. Nekoč sva se odločila, da bova določen kraj raziskala sama; tako bova lahko delala, kar si midva želiva in kadar si želiva, sva razmišljala. Vendar sva hitro ugotovila, da bi najin neodvisni, samostojni izlet skoraj propadel. Vsak dan sva zapravila ogromno časa, ker sva se izgubila in potem poskušala najti pravo pot. Učila sva se iz svojih napak in zdaj veva, da najbolje izkoritiva čas, ko slediva vodstvu, namesto da brezciljno tavava, da bi sama našla določen kraj.

Verjamem, da se najin primer nanaša na večino ljudi, kako ravnamo v življenju. Sami bi radi začrtali svoje smeri, sami bi bili radi svoj vodič in delali, kar sami želimo, takrat ko nam ustreza. Toda običajno se izgubimo in na koncu zapravljamo čas. V današnji vrstici je Bog obljubil, da nas bo vodil skozi življenje. To dela preko Svetega Duha, ki nam bo govoril, nas usmerjal, kam naj gremo in kaj naj delamo, če Ga le prosimo, naj nas vodi.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vsak trenutek vašega življenja, prav do smrti, ne glede na to, kje ste, je Bog tam!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon