Pozabimo nase

S Kristusom sem križan. Ne živim več jaz, ampak Kristus živi v meni. Kolikor pa zdaj živim v telesu, živim v veri v Božjega Sina, ki me je vzljubil in daroval zame sam sebe.              (Galačanom 2, 19b–20)

Pavel je rekel, da je križan s Kristusom. Drugače povedano, moral je nehati razmišljati o sebi, z namenom, da živi za Boga. Spodbuja nas, da storimo isto.

Zdaj najbrž razmišljate: »Kaj pa jaz? Kdo bo skrbel zame?« Prav to je tisto, kar nas običajno odvrača od takega življenja, kakršnega Bog želi za nas.

Lahko je razmišljati le o tem, kar si mi želimo, mislimo in čutimo; ampak če živimo zase, je to pravzaprav neprijetno, prazno življenje. Neverjetno je, kako nas pogled na Boga in na to, kaj lahko storimo za druge, osvobodi strahu pred tem, ali bomo dobili, kar potrebujemo ali želimo.

Skrivnost veselja je v tem, da raje dajemo svoje življenje, kot da ga skušamo obdržati. Ko odvrnemo pogled s sebe in ga usmerimo na Boga, nam On lahko pokaže, kako naj živimo resnično odgovorno in smiselno.

Spodbujam vas, da začenjate dneve s posvetitvijo Bogu. Ko delate tako, vam bo On zvesto pomagal živeti usklajeno z Njim.

Kratka molitev

Gospod, darujem Ti svoje oči, ušesa, usta, roke, noge, srce, denar, darove, talente, sposobnosti, čas, energijo – vsega se dajem! Nočem živeti zase – želim živeti Zate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon