Poznate Besedo zase?

… Vam, mladi, sem pisal, ker ste močni in goreči in Božja Beseda [vedno] prebiva v vas (v vaših srcih) in ste premagali hudobnega. (1 Janez 2,14)

Če ste se spraševali, zakaj se vedno zdi, da se z nečim spopadate – soočate se z eno ali drugo težavo – in niste okusili zmage, bi morda morali več časa preživeti v Besedi.

Mnogo vernikov gre vsako nedeljo v cerkev, kjer poslušajo nekoga drugega, ki jim pridiga Besedo, nikoli pa ne poznajo Besede zase. Če želite živeti zmagovalno, dajte Božji Besedi prednost v vsakodnevnem življenju. V praktičnem smislu to lahko pomeni, da izpovedujete Besedo, medtem ko se zjutraj pripravljate, ali pa poslušate poučevanje ali slavilno glasbo na poti v službo. Morda boste želeli v odmoru za kosilo brati Besedo ali iti na sprehod in moliti.

To je le nekaj predlogov, kako lahko vključite Božjo Besedo v svoje življenje. Naredite tisto, kar vam najbolj uspeva, da se prepričate, da redno in vztrajno sledite Njegovi resnici. Ko postane Njegova Beseda absolutna prednost, vam to spremeni življenje.

Kratka molitev

Gospod, v vsej polnosti želim vključevati Tvojo Besedo v svoje življenje. Ne želim le enkrat tedensko poslušati drugih, ki mi govorijo o Tvoji Besedi, ampak jo želim poznati zase. Vodi me in mi pokaži, kako se lahko dosledno posvečam Tvoji Besedi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon