Prav razmišljajte, da boste prav govorili

Tudi jezik je ogenj, [jezik je] svet hudobije med našimi udi, ki omadežuje in uničuje celotno telo ter razvnema, vžiga kolo življenja (človeško naravo), njega pa vžiga pekel (dolina Gehenna). (Jakob 3,6)

Slabe, črnoglede izjave se začnejo s slabimi, črnogledimi mislimi. Na primer, da uslužbenec sliši govorice, da bo podjetje, kjer dela, odpustilo nekaj delavcev. Zato pomisli: »Kadarkoli mi gre dobro, se vedno zgodi nekaj slabega.« Potem reče: »Najbrž bom izgubil službo.«

V preteklosti sem imela zelo črnoglede misli, ki so povzročile črnoglede besede … Vse slabo se je odražalo na mojem življenju. Končno sem se odločila, da spremenim svoj način in neham tako negativno govoriti. Čez nekaj časa sem ugotovila, da moram narediti  kaj več kot le prenehati z negativnim govorjenjem. Ni bilo dovolj, da prečrtam slabo govorjenje – morala sem začeti dobro razmišljati!

Naše misli, tako dobre kot slabe, sprožijo besede, ki oblikujejo našo prihodnost. Izgovarjanje napačnih stvari je kot ogenj v našem življenju (gl. Jakob 3,6).

Ogenj pa lahko ustavimo, še preden zagori, ko govorimo prave stvari. Dobro lahko govorimo le takrat, ko razmišljamo dobro. Pozivam vas, da se napolnjujete s Svetim Duhom in Božjo besedo. Naj On vpliva na vaše misli in vas vodi v življenjski slog dobrih, pravih, koristnih besed.

Kratka molitev

Bog, želim govoriti dobre besede, besede, ki prinašajo življenje, osnovane na Tvoji Besedi. Vabim Te v svoj miselni svet. Želim imeti prenovljen um, Kristusov um, tako da Ti ugajam z besedami svojih ust.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon