Pravi preizkus duhovne zrelosti

Kajti [če smo] v Kristusu Jezusu nič ne velja niti obreza niti neobreza, marveč samo vera, ki se sproži, se polni, izraža in deluje po ljubezni. (Galačanom 5,6)

Bolj kot karkoli drugega si Bog želi, da bi pristno, čisto, goreče ljubili Njega in druge. Če zmoremo samo eno stvar v svojem življenju, bi to morala biti ljubezen do drugih.

Mnogi mislijo, da je vera tisti prepoznavni znak duhovne zrelosti. Jaz pa sem prepričana, da je ljubezen resnični preizkus duhovne zrelosti in da ta napaja našo vero.

Sveto pismo uči, da vera deluje po ljubezni. Pismo Galačanom 5,6 pravi, da kar resnično velja, je vera, ki se sproži, se polni, izraža in deluje po ljubezni. Ljubezen ni le teorija ali naše besede; ljubezen je dejanje.

Če poskušamo hoditi v veri brez ljubezni, je tako, kot bi imeli baterijsko svetilko brez baterije. Naša »baterija ljubezni« mora biti vedno napolnjena, sicer naša vera ne bo delovala. Mislim, da kristjani zabredejo v težave, kadar niso dovolj skrbni v ljubezni, ki je bistveni del vere in odnosa z Bogom.

Zato si prizadevajte za ljubezen in glejte, kako se vaša vera krepi in raste. Ko je Božja ljubezen na prvem mestu, vse drugo sledi.

Kratka molitev

Bog, vem, da je moja vera brez ljubezni nekoristna. Pomagaj mi, da bo moje življenje preplavljeno s Tvojo ljubeznijo. Vodi me, ko prejemam Tvojo ljubezen in ko jo dajem drugim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon