Predelava jeze

Ne prenagli se v svojem duhu k jezi ali nevolji, kajti jeza in nevolja se zadržujeta v prsih bedakov. (Pridigar 7,9)

Vsakršna jeza, ne glede na vzrok, enako vpliva na naše življenje. Vznemiri nas in povzroči občutek pritiska. Če jezo potisnemo navznoter in se pretvarjamo, da ne obstaja, lahko nevarno ogrozi naše zdravje. Največkrat prizadenemo zgolj sebe, saj se oseba, ki nas je razjezila, tega sploh ne zaveda.

Borila sem se s strašno jezo, dokler mi Bog ni pokazal, kako naj se spopadem z njo in jo premagam. Sčasoma sem se naučila dobrega načina predelovanja svoje jeze. To je bilo zame mesto novega začetka.

Ko se spopadete z jezo in se odločite, da jo boste obravnavali na Božji način, jo lahko premagate. Sveti Duh nam daje moč, da smo stabilni, trdni in uživamo sadove Duha. Imamo moč, da odpustimo tistim, ki so nam naredili krivico, in ljubimo tiste, ki jih je težko ljubiti.

Moramo prevzeti odgovornost za svojo jezo in se naučiti spoprijeti z njo. Namesto da jo shranjujemo v notranjosti, iščimo Gospoda in Ga prosimo, naj nam jo pomaga sprostiti in se je osvoboditi. Predelajte jo in razrešite, tako bo pritisk popustil.

Kratka molitev

Gospod, nočem zadrževati jeze v svoji notranjosti, ker je to nespametno in Ti ne ugaja. Prosim Te, pomagaj mi jo premagati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon