Prejmite Svetega Duha in moč, da odpustite

In ko je to izrekel, je dihnil vanje in jim dejal: »Prejmite Svetega Duha!« (Janez 20,22)

Bog želi, da živimo s srcem odpuščanja. Vsi se moramo rade volje odločiti, da ubogamo Boga in odpustimo vsako žalitev, od najmanjše do največje, ne glede na to, kako si hudič prizadeva zastrupiti naše misli z grenkobo. To je pogosto lažje reči kot storiti, ampak Bog ne pričakuje, da to storite sami.

Ne morete odpustiti brez moči Svetega Duha. To je za vsakogar pretežko. Če pa ste resnično pripravljeni, bo On poslal Svetega Duha, da vam pomaga. Vi se morate le ponižati pred Bogom in Ga voljno poklicati na pomoč.

V Evangeliju po Janezu 20,22 je Jezus dihnil v učence in jim rekel: »Prejmite Svetega Duha!« Nato je sledilo navodilo o odpuščanju.

Isto naroča vam. Želi vas izpolniti s Svetim Duhom in vam omogočiti, da odpustite, a morate Ga prositi in sprejeti. Če ste pripravljeni, vam Bog lahko da moč, da se znebite vsakršne grenkobe in neodpuščanja v svojem srcu.

Prosite Boga, da dihne Svetega Duha v vas. Tako boste lahko odpustili tistim, ki so vas ranili.

Kratka molitev

Bog, pripravljen/-a sem. Dihni vame in me izpolni s svojim Duhom. Odločil/-a sem se, da sprejmem aktivirano moč Svetega Duha in odpustim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon