Premagajte strah pred pomanjkanjem

Moj Bog bo velikodušno (prav do polnosti) potešil vsako vašo potrebo po svojem bogastvu v slavi v Kristusu Jezusu. (Filipljanom 4,19)

Eden izmed največjih strahov, s katerimi se ljudje spopadajo, je strah pred pomanjkanjem. To je strah, da vaše potrebe ne bodo izpolnjene – da vam bo zmanjkalo sredstev in da Bog k vam ne bo pravočasno prispel.

Morda ste se znašli v pomanjkanju, v kakršnem še nikoli niste bili, obupno potrebujete denar ali druga sredstva, da izpolnite svoje osnovne potrebe. Morda se borite s čustvenim ali duhovnim pomanjkanjem. Duh strahu vas napada in vam govori, da Bog ne more izpolniti vaših potreb in da vam ne bo uspelo.

Vedeti morate, da je sovražnik lažnivec, Bogu pa je mar za vašo stisko. Ima načrt in deluje v vašo korist tako, da priskrbi vse potrebno ob pravem času. Četudi se zdi, da se nič ne dogaja, Bog vedno ve, kako čudežno priskrbeti.

Kakršnekoli so že vaše potrebe – finančne, fizične, čustvene, duhovne – ni se vam treba bati pomanjkanja. Bog bo priskrbel za vas, vas potolažil, negoval in obnovil moči. Zaupajte Njegovi preskrbi.

Kratka molitev

Bog, Tvoja Beseda pravi, da boš potešil vse moje potrebe, zato se ne bom bal/-a pomanjkanja. Verjamem, da me ljubiš, da boš prišel in priskrbel zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon