Prepustite Bogu težka bremena

Jaz sem trta, vi mladike. Kdor ostane (prebiva) v meni in jaz v njem, ta rodi veliko (obilo) sadu. Kajti brez mene [odrezani od življenjske povezanosti z menoj] ne morete storiti ničesar.  (Janez 15,5)

Ena izmed najpomembnejših stvari, ki sem se jih naučila, je, naj prepustim Bogu težka bremena. Prevečkrat vidimo, kaj je narobe z nami, in skušamo to urediti z lastno močjo, ampak to ne bo nikoli dovolj dobro. Jezus je v Evangeliju po Janezu 15,5 rekel: »Brez mene … ne morete storiti ničesar.«

Morda poskušamo biti samozadostni, ampak moramo dovoliti Bogu, da nam priskrbi milost in zmožnost, da naredimo, kar moramo. Z močjo volje in odločnostjo lahko začnemo, ampak običajno ne trajata dovolj dolgo in nas na koncu pustita sredi nereda na cedilu.

Lahko se naučimo veseliti se življenja, ki nam ga je Jezus po svoji smrti omogočil in Ga povabimo, da se vključi v vsako področje našega življenja. Jezus je rekel: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi (obremenjeni), in jaz vam bom dal počitek« (Matej 11,28).

Nismo tako ustvarjeni, da bi živeli brez Boga. Z Njim pa lahko zlomimo vsako slabo navado ali zasvojenost, kot so preobjedanje, droge, slabo upravljanje časa, jeza …

Jezus je večji od vsake težave, ki jo imate.

Kratka molitev

Bog, vem, da sem brez Tebe nič, zato Te vabim v vsako področje svojega življenja. Prepuščam Ti težka bremena, jaz pa Ti bom sledil/-a in zaupal/-a vse dni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon