Presoja je ključna za čisto vest

Zato si tudi sam vedno prizadevam [morim svoje telo, dušim mesene strasti, telesne in posvetne želje, ki se trudijo v vseh pogledih], da bi imel vedno čisto (neomajno, neomadeževano) vest pred Bogom in pred ljudmi. (Apostolska dela 24,16)

Ključno je, da ohranjamo čisto vest, saj nas nič ne bo zaustavljalo pred polnostjo življenja tako kot krivda.

Pavel je v Apostolskih delih povedal, da se disciplinira in se ogiba posvetnim željam, zato da lahko živi neomadeževano in brez krivde pred Bogom. To velja tudi za nas. Ko živimo s čisto vestjo, smo svobodni in srečni.

To je lahko, kadar so stvari jasne; ali so bele, pravilne ali pa črne, napačne. Kaj pa »siva« področja življenja? Kako naj ohranimo čisto vest, kadar nismo prepričani, kaj je prav oziroma narobe? Kaj če nenamerno grešimo, pa se tega sploh ne zavedamo? Spoznala sem, da Božja presoja rešuje te težave.

Presoja je duhovno razumevanje. Je ključ do čiste vesti. Potrebuje nekaj prakse, a preprosto moramo biti pozorni na svoje srce. Bog nam da vedeti, kadar česa ne smemo storiti, ker bi kasneje zaradi tega občutili krivdo.

Spodbujam vas, da živite tako, da boste ohranili čisto vest. Ne delajte, česar ne smete. Kadar niste prepričani, kaj je prav, se zanašajte na Božjo presojo. On se nikoli ne zmoti in nikoli vas ne bo napačno vodil.

Kratka molitev

Gospod, hvaležen sem za Tvojo presojo. Pomagaj mi, da bom pozoren na Tvoj tihi, nežni glas, ki nagovarja moje srce. Le tako bom lahko ohranjal svojo vest pred Teboj čisto in svobodno.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon