Prestopite iz obžalovanja v nove odločitve

Če je torej kdo [vsajen] v Kristusu (Mesiju), je nova stvaritev (novo bitje v celoti); staro [prejšnje moralno in duhovno stanje] je minilo. Glejte, nastalo je novo in sveže. (2 Korinčanom 5,17)

Napačne odločitve povzročijo obžalovanje. Kadar občutimo obžalovanje, se moramo spopasti z njim in se iz tega naučiti, da se v prihodnje bolje odločamo.

Na lastni koži sem izkusila, da napačne odločitve vodijo v obžalovanje. Spominjam se, da sem se pred mnogimi leti ozrla nase in opazila bistveno razliko med seboj in možem Davidom, saj je on vse življenje telovadil, bil je zdrav, močan in v dobri fizični kondiciji.

Sprva sem samo obžalovala, da nisem tako močna kot David, potem pa sem ugotovila, da lahko nekaj storim glede tega. Zdaj redno vadim in sem presenečena nad pozitivno razliko, ki jo je vadba prinesla.

Sveto pismo pravi, da ste v Bogu nova stvaritev. Ni vam treba živeti na star način, saj zdaj lahko sprejemate nove, boljše odločitve, ki jih omogoča Sveti Duh. Če obžalujete svoje nespametne pretekle odločitve, ne nasedajte miselnosti, da je prepozno karkoli storiti glede tega. Začnite delati, kar je prav in se potem tega držite.

Ko se začnete bolje odločati, boste okusili življenje Božjih blagoslovov prav vsak dan.

Kratka molitev

Sveti Duh, vem, da sem postal nova stvaritev. Nočem živeti v obžalovanju zaradi preteklosti. Pomagaj mi, da se bom pravilno odločal, da bom lahko užival prihodnost, ki jo imaš zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon