Prevalite jih

Prevalite jih

Prevali svoja dela na Gospoda [predaj Mu jih in Mu jih popolnoma zaupaj; On bo poskrbel, da bodo tvoje misli usklajene z Njegovo voljo] in tvoji načrti se bodo uresničili in bodo uspeli. (Pregovori 16,3)

Če želimo biti v zaupnem, globokem odnosu z Bogom in živimo v resnični predanosti Njemu, moramo prinesti vse o sebi pred Boga in reči: »Bog, to Ti dajem. Dajem Ti to težavo. Dajem Ti to stisko. Dajem Ti ta odnos. Popolnoma ga sproščam in ga prepuščam. Preveč je zame. Nehal/-a bom skrbeti in ne bom skušal/-a vsega dognati – dovolim in prepuščam Ti, da poskrbiš za to. Bog, prav tako Ti dajem samega/-o sebe, ker tudi glede sebe ne morem ničesar storiti. Vse dajem Tebi. Dajem Ti svoje vrline in svoje šibkosti. Rad/-a bi se spremenil/-a, ampak Ti me moraš spremeniti.« Zame je bil velik dan, ko sem se končno naučila, da je Božja naloga, da me spremeni, moja pa, da verjamem!

Psalm 37,5 pravi: »Izroči svojo pot GOSPODU, tudi zaupaj Vanj, in On bo storil.« Kaj pravzaprav pomeni, da svoje poti izročimo Bogu? Pomeni, da jih »prevalimo« s sebe Nanj. Ko prevalimo svoje težave in človeško razumevanje na Boga, kar pomeni, da jih popolnoma zaupamo Njemu, potem On spremeni naše misli in jih uskladi s svojo voljo. Z drugimi besedami: Njegove misli postanejo naše misli, tako da želimo, kar On želi. Ko se to zgodi, bodo naši načrti uspevali, ker so v popolnem skladju, strinjanju z Božjimi načrti. Izpustite sami sebe in vse svoje skrbi in se umirite, da boste lahko slišali, kar vam Bog govori.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Prevalite vse svoje težave na Boga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon