Preženite strah

Preženite strah

V ljubezni ni strahu [strah ne obstaja], temveč popolna (dovršena, brezhibna) ljubezen odvrne strah izpred vrat in izžene vsako sled groze! (1 Janez 4,18)

Rada bi spregovorila o strahu.

Beseda ima le pet črk: STRAH. Mnogi se najbrž spomnite časov, ko smo bili otroci in nam je ušla kakšna kletvica. Kaj so naredile naše mame? Naša mama je grozila, da nam bo usta umila z milom. Če je torej “strah” grda beseda s petimi črkami, potem je vera v Božjo ljubezen pravo milo za to!

Ne govorim o slabotni, šibki veri. Govorim o mogočni veri v Božjo brezpogojno, brezmejno, neomajno, popolno ljubezen do nas.

Prvo Janezovo pismo 4,18 uči, da nas bo razumevanje Božje ljubezni do nas osvobodilo strahov. To ne pomeni, da ne bomo nikdar več občutili strahu, ampak vera v Boga in Njegovo ljubezen nam bosta omogočili, da bomo “navkljub strahu” naredili, kar bo treba narediti.

Bog želi, da veste, da je vedno z vami. On vas bo vodil in usmerjal, zato mu lahko zaupate in verujete vanj! Zapomnite si, Njegova ljubezen je popolna tudi takrat, ko mi nismo. On nas ne bo ljubil nič bolj niti nič manj zaradi naših napak. Ali ni dobro vedeti, da vas Bog ljubi prav tam, kjer ste? Ali vam ta misel spodbuja vero in prežene strah?

Tako vi kot jaz bomo še kdaj občutili strah. Ko se to zgodi, se osredotočimo nazaj na Boga in se spomnimo, da nas bo vodil skozi težave, s katerimi se spopadamo.

Božja popolna ljubezen (ne popolni mi) je tista, ki vsakič izžene strah.


Kratka molitev

Gospod, samo Tvoja ljubezen lahko izžene moj strah, zato verujem vate. Vem, da si z menoj in me boš vodil skozi težave, s katerimi se spopadam. Sprejemam Tvojo ljubezen.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon