Prisluhnimo tihemu, milemu glasu

In za potresom ogenj, a Gospod ni bil v ognju. In za ognjem [tih in mil] glas rahlega šepeta.        (1 Kralji 19,12)

Da bi našli mir, moramo preprosto ubogati namige, s katerimi nas Bog usmerja vsak dan. Namig je »prepričanje ali védenje« globoko v naši notranjosti, ki nam pove, kaj naj naredimo. Prva knjiga kraljev 19,12 poimenuje to védenje tih, mil glas, rahel šepet. Namig ni udarec s kladivom po glavi!

V zgornji svetopisemski vrstici Gospod ni uporabil velikega in silnega viharja, potresa ali ognja, da bi nagovoril Elija. Njegov glas je prišel k Eliju tiho in milo, kot glas rahlega šepeta. Sploh ni treba, da ima namig glas. Pravzaprav nas Bog kar pogosto usmerja tako, da raje nagovarja srce kot ušesa.

Če se bomo naučili poslušati Boga in bomo naredili, kar pravi, bomo videli, kako dobro nam bo šlo. Ne glede na to, v kako težkem položaju se znajdemo, moramo poslušati Boga in ubogati Njegov glas. Morda ne bomo razumeli, zakaj nas Bog prosi določene stvari. Ampak ko poslušamo Njegov glas in sledimo Njegovi usmeritvi, bomo lahko počivali v Njegovem miru. Zato prisluhnimo!

Kratka molitev

Sveti Duh, pomagaj mi pozorno prisluhniti, da bom vsak dan slišal/-a v svojem srcu Tvoj šepet. Želim si Tvojega miru, zato Ti bom prisluhnil/-a.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon