Prisluhnite in ubogajte

Vas preganjajo »-ci«?

Simon (Peter) mu je odgovoril: »Učenik, vso noč smo se trudili [izčrpavajoče garali], pa nismo nič ujeli [v svoje mreže]. Toda na Tvojo besedo bom [ponovno] vrgel mreže.« (Luka 5,5)

Bog ima za nas pripravljene blagoslove in nove priložnosti. Da jih sprejmemo, moramo slišati Njegov glas, zato da jih lahko zaznavamo in dojemamo, potem pa se napotimo k njim. To pogosto pomeni, da moramo narediti kaj, kar nam ni všeč, ali mislimo, da ne bo delovalo, ali pa se nam ne zdi pomembno. Toda naše zaupanje in spoštovanje do Boga mora biti večje kot naše osebne želje, misli ali občutki.

Idealen primer tega vidimo v 5. poglavju Evangelija po Luku. Peter in nekaj drugih učencev je vso noč ribarilo; nič niso ujeli. Bili so utrujeni; v bistvu so bili izčrpani. Potrebovali so dober, okrepčilen spanec in verjetno so si želeli dobrega obroka. Pravkar so nehali izpirati mreže in so jih pospravili; to je bilo naporno opravilo.

Potem pa se je na jezerskem bregu pojavil Jezus in jim rekel, naj ponovno vržejo mreže, tokrat v globoko vodo, če želijo uloviti ribe. Peter je razložil, da so garali vso noč, a niso nič ujeli, in zdaj so zares utrujeni. Vendar pa se je tudi strinjal, da znova poskusijo, ker jim je Jezus tako rekel.

Takšne drže si Gospod želi od nas. Morda ne čutimo, da bi nekaj storili; morda ne želimo nečesa storiti; morda mislimo, da to res ni dobra zamisel; morda se bojimo, da ne bo delovalo, ampak moramo biti pripravljeni prisluhniti in ubogati Boga, ko nam govori.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bodite pripravljeni, voljni ubogati Boga, čeprav sami ne čutite tako. Velike stvari ima pripravljene za vas!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon