Pritoževanje je greh!

Pritoževanje je greh!

Vstopite skozi njegova vrata z zahvaljevanjem in hvalnim petjem, v njegove dvore s hvalnicami! Zahvaljujte se mu, slavite ga, blagrujte njegovo ime! (Psalm 100,4)

V Pismu Efežanom 4,29 nam apostol Pavel naroča, naj ne uporabljamo nespodobnih ali grdih besed. V preteklosti se nisem zavedala, da to vključuje tudi pritoževanje. Vendar sem se naučila, da godrnjanje in pritoževanje onesnažujeta naše življenje.

Preprosto in enostavno, pritoževanje je greh! Ljudem povzroči veliko težav in uničuje veselje poslušalcem.

Vprašajmo se, kako hitro postanemo nepotrpežljivi in se začnemo pritoževati, ko obstanemo v prometnem zamašku ali čakamo v vrsti pred blagajno v trgovini? Kako hitro opazimo in opozorimo na napake svoje prijatelje ali družinske člane? Se pritožujemo čez službo, ko bi morali biti hvaležni Bogu, da jo imamo?

Zahvaljevanje je najboljši protistrup za pritoževanje. Zares hvaležni ljudje se ne pritožujejo. Tako so zaposleni s hvaležnostjo za vse dobrine, ki jih imajo, da nimajo časa opaziti stvari, zaradi katerih bi se lahko pritoževali.

Sveto pismo pravi, naj vstopimo v Božje dvore s hvalnicami in zahvaljevanjem. Za vsakodnevni cilj si moramo zadati zahvaljevanje. Bodimo čimbolj pozitivni in hvaležni.

Ko greste zvečer v posteljo, poskusite razmišljati o vsem, za kar bi morali biti hvaležni. Naj bo to zjutraj vaše prvo opravilo. Zahvaljujte se Bogu za “majhne, drobne” stvari ali za tiste, ki jih sicer jemljete kot samoumevne: za parkirno mesto, da se pravočasno zbudite za službo, za hrano, družino … Naj vam ne vzame poguma, kadar vam spodleti, toda ne vrzite puške v koruzo in ne odnehajte. Vztrajno nadaljujte, dokler ne razvijete novih navad in drže hvaležnosti.

Bodite radodarni s svojo hvaležnostjo. Posladkala bo vaš odnos z Gospodom.


Kratka molitev

Gospod, želim živeti z držo hvaležnosti in začeti prav zdaj. Hvala, ker me ljubiš in blagoslavljaš. Pomagaj mi, da bom videl pozitivne stvari in da bom hvaležen zanje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon