Priznanje resnice prinaša veselje

Sami se preskušajte, testirajte, presodite, ali se držite vere in kažete njene prave sadove. Preverjajte sebe [ne Kristusa] … (2 Korinčanom 13,5)

Nihče se ne more osvoboditi težav, dokler ni voljan priznati, da jih ima. Alkoholik, narkoman ali kdorkoli, ki je izgubil nadzor nad svojim življenjem, je obsojen na trpljenje, dokler ni sposoben priznati: »Težavo imam in potrebujem pomoč.«

Četudi so nas težave zadele zaradi nečesa, kar je bilo storjeno proti naši volji, ne smemo dovoliti, da težave vztrajno rastejo in prevzemajo naše celotno življenje. Naše pretekle izkušnje so nas oblikovale v to, kar smo, ni pa treba, da ostanemo takšni. Lahko prevzamemo pobudo in naredimo nekaj korakov v pravo smer, da spremenimo stvari – in to lahko naredimo z obilno pomočjo Svetega Duha.

Ne glede na to, kakšna je vaša težava, morate se spoprijeti z resnico in prevzeti nekaj osebne odgovornosti. Sveto pismo nam naroča, da moramo presojati sebe. To se morda zdi zastrašujoče, ampak Jezus Kristus je v vas in vam hoče pomagati, da prebrodite vsako težavo.

Poglejte resnici v obraz – to je lahko začetek lepšega, srečnejšega življenja!

Kratka molitev

Sveti Duh, nočem živeti tako, da zanikam težave ali se jih bojim. Odločil/-a sem se, da bom presojal/-a sebe in prišel/-la do dna težav, ker vem, da mi jih boš pomagal prebroditi. Tako bom bolj zadovoljen/-na in srečen/-na.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon