Prosite, iščite, trkajte

Prosite, iščite, trkajte

Prosite in vam bo dano; iščite in boste našli; [spoštljivo] trkajte in se vam bo odprlo [vrata se vam bodo odprla]. (Matej 7,7)

Jezus je naročil, naj prosimo, iščemo in trkamo. Če nihče ne potrka, se nobena vrata ne bodo odprla. Če nihče ne išče, nihče ničesar ne najde. Če nihče ne prosi, nihče ne prejme.

Ker moramo prositi, da bi prejeli, so naše prošnje zelo pomembne. Ko prosimo Boga, pa vseeno želimo biti pozorni, da naše prošnje ne pretehtajo slavljenja in hvaležnosti, ker nam ni treba prositi za več, kolikor smo hvaležni. Spomnite se Pisma Filipljanom 4,6, ki nam naroča: »Nič ne skrbite, ampak v vsem izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem.« Ko so naše prošnje uravnotežene z našim slavljenjem in hvaležnostjo, je naše obračanje na Boga čudovito in navdušujoče. In takšno tudi je. Mogočno je prositi Boga za nekaj, Mu verjeti za to in potem opazovati, kako to prinese v naše življenje. Morda vemo v svojem srcu, da smo odgovor že prejeli, in zato nam nikoli več ni treba tega omeniti Bogu, morda pa čutimo, da moramo vztrajati v molitvi. Kakorkoli že je, lahko smo prepričani, da Bog rad daje in rad odgovarja na naše molitve v svoji modrosti, svojem času in na svoj način. Zato ne oklevajte, ampak prosite, iščite in trkajte!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naj prošnje ne pretehtajo slavljenja in zahvaljevanja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon