Prvo mesto

Prvo mesto

Otročiči, varujte se malikov (lažnih bogov) [vsega in česarkoli, kar bi zasedlo mesto v vašem srcu, ki pripada Bogu, in kakršnegakoli nadomestka, ki bi zavzel prvo mesto v vašem življenju]. (1 Janez 5,21)

Ker si želite slišati Boga, je zelo pomembno, da postavite Boga na prvo mesto v svojem življenju. Dokler naše hrepenenje po Bogu ni močnejše od hrepenenja po drugih stvareh, bo hudič imel prednost. Ko enkrat zagledamo resnico, hudič izgubi prednost, mi pa imamo priložnost korenitega napredka v odnosu in druženju z Bogom. Večina izmed nas potrebuje kar precej časa, preden se končno naučimo, da ne potrebujemo tega, kar nam Bog lahko da, ampak da potrebujemo Boga samega.

Če skrbno iščete Boga in se varujete vseh malikov, s tem častite Njega, On pa bo počastil vas. Razodeval se vam bo in vas blagoslavljal na take načine, ki si jih nikoli ne bi mogli niti predstavljati. Iskreno se vprašajte, ali postavljate koga ali kaj v svojem življenju pred Boga. Če da, samo prosite Boga, da vam odpusti, in uredite svoje prioritete. On je naša najvišja prioriteta (številka ena); nič drugega nam ne bo res dobro delovalo, dokler Mu ne damo mesta, ki si ga zasluži.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ohranite Boga na prvem mestu svojega življenja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon