Razmišljajte, o čem premišljujete

In rekel jim je: »Pazite, kaj poslušate. Kakršno mero [mišljenja in proučevanja] vlagate [v resnico, ki jo slišite], s tako mero [odlik, vrlin, znanja in spoznanj] se vam bo vračalo – in [poleg tega] še navrglo se bo tistim, ki poslušajo. (Marko 4,24)

Če ste vernik, najbrž premišljujete nekaj svetopisemsko osnovanih misli skozi vsak dan. Vseeno pa razmislite: Ali pomešate te misli z negativnimi ali pa zgolj z naključnimi mislimi, ki vam pridejo na um?

Večino svojega življenja sem preprosto razmišljala o tem, kar mi je padlo na pamet. Večina tega, kar je bilo v moji glavi, pa so bile ali laži, ki mi jih je satan pripovedoval, ali pa navadne neumnosti.

Preberite si Evangelij po Marku 4,24. Pravi nam, da več časa, ko namenimo premišljevanju Besede, v večji moči in sposobnosti bomo živeli. Prav tako pravi, da bolj ko beremo in poslušamo Besedo, več razodetij in razumevanja bomo sprejeli.

V mesu smo leni; hočemo prejemati od Boga, ne da bi se sami za karkoli potrudili, ampak tako ne gre. Iz Besede boste dobili samo toliko, kolikor ste vanjo pripravljeni vložiti.

Spodbujam vas, odločite se, da boste vsak dan premišljevali Božjo besedo, kajti vsak trenutek, ki ga vložite v vpijanje Besede, več odlik, vrlin, znanja in spoznanj boste sprejeli od Boga.

Kratka molitev

Gospod, odločam se, da bom vsak dan preživel/-a v Tvoji Besedi več časa. Vem, da ko bom to delal/-a, bom iz nje več črpal/-a in tako sprejemal/-a več odlik in spoznanj od Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon