Razrešite spor

Kajti meso si želi, kar je zoper Duha, Duh pa, kar je zoper meso. Ta dva si namreč nasprotujeta, da ne bi delali tega, kar hočete. (Galačanom 5,17)

Da bomo uspešni pri izpolnjevanju Božje volje za svoje življenje, moramo biti odločni in vztrajni. Ena izmed razlag pojasnjuje besedo odločnost kot »razreševanje spora z vplivno, verodostojno odločitvijo ali izjavo«. Ta razlaga me spodbuja, saj pogosto uporabljam »izjave«, da izgrajujem svojo odločnost na določenih področjih.

Ko sem, na primer, utrujena in sem v skušnjavi, da bi se zaradi nečesa zasmilila sama sebi, si rečem: »O, ne, ne boš naredila tega! Nehaj stokati in se spravi v red! Bog me ljubi in vse lahko naredim v Kristusu, ki mi daje moč!«

Vrstica iz Pisma Galačanom 5,17 nam pravi, da meso in duh ne gresta skupaj. Se spomnite, da opis »odločnosti« vsebuje zamisel o reševanju spora? To je pomembno, saj če se boste nečemu predali, boste morali rešiti brezkončen spor med svojim mesom in duhom.

Morda se ne želite vedno potruditi, da bi bili odločni, ampak ne predajte se, sicer boste izven Božje volje. Ko vas mika, da bi se predali, naredite »izjavo« na podlagi Božje besede, spodbudite se, da ostanete odločni in boste razrešili spor med svojim duhom in mesom; tako izpolnjujete Njegov načrt.

Kratka molitev

Sveti Duh, želim si razrešiti spor med svojim mesom in duhom, ampak tega ne morem narediti brez odločnosti. Okrepi me in mi daj prave »izjave«, da bom lahko nadaljeval/-a in se nikoli predal/-a.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon