Razumevanje človeške narave

Jezus pa se jim ni zaupal, ker je vse poznal in ker ni bilo treba, da bi mu kdo pričeval o človeku [ni potreboval nobenega dokaza o ljudeh]; sam je namreč vedel, kaj je v človeški naravi. [Lahko je prebral človekovo srce.] (Janez 2,24–25)

Nekoč sem bila vpletena v nerazveseljivo situacijo v cerkvi. Kmalu za tem je Bog pritegnil mojo pozornost z odlomkom iz Evangelija po Janezu 2,24–25. Govori o Jezusovem odnosu z učenci.

Odkrito pravi, da se jim Jezus ni zaupal. Čeprav se je tesno povezal z njimi in živel z njimi, je vedel, da niso popolni. Razumel je človeško naravo in se jim ni preveč zaupal.

To me je privedlo do spoznanja, da sem se preveč zanašala na ljudi v cerkvi. Morala bi popolnoma zaupati samo Bogu, tako pa sem doživela razočaranje.

Vsak človeški odnos ima meje. Če gremo preko Božje modrosti, bomo verjetno prizadeti. Zlahka se ujamemo v past mišljenja, da nas nekateri ljudje ne bodo nikdar prizadeli. In ko ne izpolnijo teh standardov, smo razočarani. Nihče ni popoln.

Dobra novica je, da Bog je popoln in ne bo razočaral. Vedno je ljubeč in dober. Ne dajajte ljudem zaupanja, ki pripada Bogu. Raje se popolnoma predajte Njemu. Samo On je vreden popolnega zaupanja.

Kratka molitev

Gospod, nihče ni popoln, ampak Ti si. Vedno želim zaupati Vate in prepričan/-a sem, da ne boš razočaral. Danes bom poiskal/-a tolažbo v Tvoji popolnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon