Razviti morate potrpežljivost

Naj stanovitnost, neomajnost in potrpežljivost opravijo popolno delo, da boste popolni, celoviti, dovršeni [brez okvar] in vam ne bo ničesar manjkalo. (Jakob 1,4)

Ko rečemo Bogu »Spremeni me,« moramo razumeti, kaj prosimo. Spremembe, ki jih potrebujemo, ne bodo prišle čez noč. Namesto tega nam bo Bog preko nasprotovanj dal priložnost, da se razvijamo, med tem pa se spreminjamo.

Prvo poglavje Jakobovega pisma nam pove, kako pomembno je imeti potrpežljivost, ko se spreminjamo in se srečujemo z nasprotovanjem. Potrpežljivost je sad Duha, ki se razvija in raste samo v preizkušnjah; in to potrebujemo. Sveto pismo nam pravi, da ko ga dobimo, smo popolni, celoviti in nam nič ne manjka. Seveda pa ga ne moremo dobiti drugače, kot da gremo skozi izzive.

Če res želimo biti zmagovalni kristjani, ki bomo služili Bogu in spreminjali svet, potem moramo iti skozi nekaj zahtevnih stvari. Hudič vam bo ob vsaki priložnosti skušal vzeti pogum, toda Bog je večji kot vaš sovražnik in On vas lahko zmagovalno privede skozi vsak izziv.

Zato se danes odločite in dopustite, da Bog deluje skozi vas, kljub nasprotovanju. Ko se vaša potrpežljivost razvija in raste, boste vstopili v življenje velike zmage.

Kratka molitev

Gospod, želim, da me spreminjaš. Vem, da to pomeni, da moram iti skozi zahtevne stvari. Daj mi svojo moč, da bom vzdržal in bom neomajen, ko bom šel skozi preizkušnje, da bom pridobil potrpežljivost in bom polno dorasel v Kristusu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon