Resnica vas bo osvobodila

Resnica vas bo osvobodila

In spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila. (Janez 8,32)

Nikdar ne moremo preseči tistega, kar mislimo in verjamemo, da je resnica.

Mnogi se danes sploh ne potrudijo trezno razmišljati o tem, kaj verjamejo. Svoje celotno življenje zgradijo na podlagi prepričanj, ki pa niso resnična. Karkoli objavijo mediji, kar izjavi kak zvezdnik ali reče kdo izmed prijateljev, nenadoma postane “resnica” zanje.

Kadar verjamete, kar drugi rečejo, namesto da bi sami preiskovali Božjo Besedo, se dejansko omejite in se ogibate Božjega načrta za vas. Če pa se zavzemate za resnico, jo sprejmete in na njej gradite svoje življenje, bodo vaša prizadevanja uspešna.

Če želite ostati v koraku z Božjo Resnico, morate dati pogovoru z Bogom prednost v vsakdanjem urniku. Rotim vas (močno vas nagovarjam), pogosto se pogovarjajte z Njim v molitvi, berite Njegovo Besedo, slavite in obožujte Ga, preprosto zaznajte Njegovo prisotnost in Mu prepustite vodstvo tekom dneva.

Ko poznate Boga, poznate Resnico. Ko prebivate v Njegovi Resnici, vam to prinaša mir, svobodo in radost.


Kratka molitev

Gospod, ne želim biti omejen s svojimi mislimi in prepričanji o tem, kaj je resnica. Ti si edini izvor Resnice. Ko preživljam čas v pogovoru s Teboj, mi pokaži in me vodi v Tvojo Resnico.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon