Resnična ljubezen – življenjska energija!

Zakaj v Njem živimo, se gibljemo in smo … (Apostolska dela 17,28)

Ljubezen je življenjska energija. Je tisto, kar žene ljudi, da vsak dan vstanejo in vztrajajo. Daje življenju namen in pomen.

Ljudje pogosto doživijo obdobje, ko so prepričani, da niso ljubljeni ali pa da nimajo nikogar, ki bi ga ljubili. Prevzamejo tako miselnost, ker iščejo izpolnitev, ki je na prvi pogled dobra, a jih pogosto pušča razdražene, razočarane in notranje prazne.

Se je to kdaj zgodilo vam? Ali kdaj iščete ljubezen in se na koncu počutite neizpolnjeni? Naj vas vprašam: Kakšno ljubezen iščete?

Morda mislite, da iščete ljubezen, v resnici pa iščete Boga, ker On je ljubezen. Kakršnakoli pridobljena ljubezen, ki izključuje Boga, v resnici ni ljubezen in pustila vas bo neizpolnjene.

Sveto pismo pravi, da v Njem živimo, se gibljemo in smo. To mi pove, da življenje brez Njega ni popolno.

Vsakdo išče ljubezen, toda ali vi iščete Božjo ljubezen? To je namreč edina ljubezen, ki je pomembna, edina ljubezen, ki traja, in edina ljubezen, ki izpolnjuje.

Kratka molitev

Gospod, nočem zapraviti svojega življenja neizpolnjen in iskati ljubezni, ki ni od Tebe. Če je ne najdem v Tebi, ni prava ljubezen, ker Ti si ljubezen. Danes bom poiskal ljubezen v Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon