Resnično zadovoljstvo

Resnično zadovoljstvo

On poteši hrepenečo dušo in lačno dušo napolni z dobrim. (Psalm 107,9)

Upam, da ste z Bogom okusili čase, ki so vam prinesli izjemno zadovoljstvo. On je Edini, ki lahko zares poteši, zadovolji, hrepenečo dušo, zato ne zapravljajte časa s praznimi iskanji in dejavnostmi.

Ne glede na to, kaj posedujemo, kam gremo ali kaj delamo, brez Boga nas nič ne more resnično zadovoljiti. Denar, potovanje, hiša, pohištvo, obleke, velike priložnosti, zakon, otroci in mnogi drugi blagoslovi so lahko vsekakor navdušujoči in osrečujoči. Toda sreča temelji na tem, kar se dogaja v danem trenutku, medtem ko resnično veselje, za katero Bog želi, da ga imamo, temelji na notranji gotovosti, ki ni prav nič odvisna od zunanjih razmer.

Nikoli ne bomo stalno, dosledno zadovoljni, dokler ne damo Boga na prvo mesto v vsem. Ko pa to storimo, potem On doda stvari, ki si jih želimo (gl. Evangelij po Mateju 6,33).

Potrebujemo čas, denar in skrben načrt, da vsak dan nahranimo svoje telo. Včasih že načrtujemo, kaj bomo jedli naslednji dan! Tako kot moramo hraniti svoje naravno telo, moramo hraniti tudi duhovnega. Pogosto se nam zdi, da mislimo, da imamo lahko dober odnos z Bogom, ne da bi se hranili z Njegovo Besedo in napolnjevali z Njegovo prisotnostjo. Iščite Ga vsaj tako marljivo, kot iščete fizično hrano.
Ustvarjeni smo bili za živ, pomemben, nujno potreben odnos z Bogom, zato bo vsakomur izmed nas vedno nekaj manjkalo, dokler zares ne uživamo v Njem. Če si vsak dan vzamemo čas, da se mastimo z Božjo besedo in uživamo Njegovo prisotnost, bomo okusili globoko, stalno in dosledno zadovoljstvo.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Hranite svojega duha prav tako dobro kot svoje telo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon