Roka pomoči

Če nudiš lačnemu, kar imaš sam rad, in potrte nasitiš (izpolniš potrebe trpečih), bo zasijala v temi tvoja luč in tvoja nejasnost in temina bosta kakor poldan. (Izaija 58,10)

Bog vneto pomaga ranjenim in pomoči potrebnim. V teh letih, ko sem prišla bliže k Njemu in se je moja ljubezen do Njega poglobila, sem postala bolj odločna, da vsak dan živim tako, da polepšam življenje nekomu drugemu. Božja zavzetost je postala moja zavzetost.

Priskočiti drugim na pomoč, dosegati druge ni le podpora s puhlimi besedami. To bi morala biti prednostna naloga krščanskega življenja.

Da ponudimo roko pomoči, zahteva odločnost in predanost, ampak prav to Bog pričakuje od nas. Bog pravi, da vas bo On uporabil, kadar zares dajete in izlivate sebe drugim. Vaša luč bo zasijala v temi in vaša temina bo kakor poldan (Izaija 58,10).

Če sežete preko svoje situacije in prinesete Kristusovo ljubezen drugim, boste imeli več miru in veselja; bitke, ki jih bijete, pa bodo izginile. Tako boste okusili neverjetno zadovoljstvo, ko spreminjate, kar je pomembno.

Zato razmislite, ali morate prerazporediti svoje prioritete, da bo Božja zavzetost postala vaša zavzetost. Prosite Ga, naj vam pokaže, kako lahko ponudite drugim pomoč in prinesete Njegovo luč in ljubezen tistim, ki ju najbolj potrebujejo.

Kratka molitev

Gospod, želim, da Tvoja zavzetost postane moja. Pokaži mi, kako naj prerazporedim prioritete in ponudim roko pomoči drugim tako, kot Ti želiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon