Rožnato obarvana očala in povečevalno steklo

Zato si neopravičljiv, o človek, ki sodiš, kdorkoli že si. Kajti s tem, ko sodiš drugega, obsojaš sam sebe; saj ti, ki sodiš, delaš isto. (Rimljanom 2,1)

Kadar mislimo in govorimo, kaj je narobe z drugimi, smo običajno prevarani zaradi lastnega ravnanja. Jezus nam je zapovedal, naj se ne ukvarjamo s tem, kaj je narobe z drugimi, saj imamo polne roke dela s seboj (gl. Matej 7,3–5).

Sveto pismo nam jasno pravi, da ko sodimo druge, jim pogosto sodimo za stvari, ki jih delamo tudi sami.

Nekoč sem vprašala Boga, zakaj mislimo, da je povsem v redu, ko nekaj sami storimo, sodimo pa druge, ko storijo isto. Gospod je spregovoril na moje srce: »Joyce, ti gledaš nase skozi rožnato obarvana očala, na druge pa skozi povečevalno steklo.«

To je res! Izmišljamo si izgovore za lastno obnašanje. Ko pa nekdo drug naredi nekaj takega, kot smo naredili sami, smo pogosto neusmiljeni.

Spodbujam vas, da postopek obrnete – predpostavljajte najboljše za druge, svoje življenje pa pregledujte s povečevalnim steklom. Dovolite Bogu, da najprej opravi z vami, potem pa se boste naučili svetopisemskega načina, kako boste drugim pomagali rasti.

Kratka molitev

Sveti Duh, namesto da preiskujem življenje drugih, mi pomagaj preiskati lastno življenje. Vem, da s Tvojo pomočjo lahko popravim težave, ki jih imam, in najdem pozitiven, zdrav način, kako lahko pomagam rasti tudi drugim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon