S Svetim Duhom lahko obvladujemo svoja čustva

Jaz pa bom prosil Očeta in dal vam bom drugega Tolažnika (Svetovalca, Pomočnika, Posrednika, Zagovornika, Okrepitev in Pripravljenega), da ostane pri vas vekomaj. (Janez 14,16)

Čustva so naš največji sovražnik. Nagibamo se k temu, da nas vodijo naši občutki, naše počutje. Zavedati se moramo, da so občutki nepredvidljivi, nestanovitni in se spreminjajo iz dneva v dan. Moramo biti previdni, da ne sledimo vsaki misli, ki nam pride na um, ker nam niti misli niti občutki ne govorijo resnice.

Na primer, mnogi ljudje so potrti, ker se ne morejo soočiti z resnico, a Sveti Duh prihaja k nam, da nam razodeva resnico. Moramo se soočiti z resnico in prevzeti odgovornost za svoja dejanja; to je toliko bolje kot izgovori in obtoževane drugih za lastne težave. Ko prosimo Boga za pomoč, nas duh teže zapusti in začutimo svetlobo in svobodo.

Lahko doživite zmago nad svojimi čustvi, ko se prepustite Svetemu Duhu in prisluhnete modrosti, ki jo razodeva. Jezus ga je poslal k nam, da je naš Tolažnik, Svetovalec, Pomočnik, Posrednik, Zagovornik, Okrepitev in Pripravljeni in da ostane pri nas vekomaj.

Hvala Bogu, ni treba, da smo razočarani, obupani, potrti in potlačeni. S Svetim Duhom lahko obvladujemo svoja čustva!

Kratka molitev

Sveti Duh, sam/-a ne morem nadzirati svojih čustev in vedenja. Hvala, ker mi pomagaš s svojo močjo, ki me vodi k zmagi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon