Samo napredujte

Samo napredujte

Ne mislim, bratje, da sem to sam [že] dosegel; eno pa delam [si prizadevam]: pozabljam, kar je za menoj in se iztegujem po tem, kar je pred menoj, hitim proti cilju po [najvišjo, glavno in nebeško] nagrado, h kateri nas od zgoraj kliče Bog v Jezusu Kristusu. (Filipljanom 3,13–14)

Naš odnos z Bogom postopno napreduje in vsi se premikamo z ene ravni proti drugi. Nikoli nihče ne »obvlada« sporazumevanja z Bogom, ker globina našega odnosa z Njim ni omejena; le narašča, napreduje, postaja globlja in močnejša. Naša zmožnost, da slišimo Njegov glas, se sčasoma razvija in izboljšuje. S časom in vajo postajamo boljši, ko izlivamo srce Njemu in postajamo spretnejši in bolj izkušeni v poslušanju Njegovega glasu in razumevanju tega, kar nam pravi. Nikoli ne postanemo overjeni molitveni strokovnjaki in nikoli se ne prenehamo učiti sporazumevanja z Bogom; naše izkušnje so vedno bogatejše in boljše.

Bog ima tako veliko za vas! Čeprav morda še niste prispeli na svoj končni cilj, se lahko zahvaljujete Bogu, ker ste na poti, ki vas bo pripeljala tja. Dokler napredujete, ni pomembno, ali se plazite, hodite ali tečete. Samo napredujte!

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Dobro vam gre in ste na pravi poti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon