Samoobvladovanje se nanaša na vsa področja

Prosil bom Očeta in dal vam bo drugega Tolažnika (Zagovornika), ki vam bo pomagal in bo ostal pri vas vekomaj: Duha resnice, ki ga svet ne more prejeti … Vi pa ga poznate, ker prebiva pri vas in bo v vas. (Janez 14,16–17)

Določena svetopisemska sporočila se lahko nanašajo na vse – samoobvladovanje je eno izmed njih. Ne glede na to, s katero težavo se spoprijemamo, samoobvladovanje igra pomembno vlogo na vsakem področju. Če se sami ne obvladujemo, obvladujejo čustva nas in naše življenje bo klavrna polomija.

Vaditi samoobvladovanje pomeni živeti zmerno. Vse v življenju zahteva kakovostne odločitve in disciplino, da to uresničimo. Mnoge težave izvirajo iz pomanjkanja discipline. Dolgovi nastanejo, ko ne moremo nadzorovati navade zapravljanja denarja, šibko zdravje je posledica nenadzorovanega prehranjevanja …

Če ste se znašli v neznosnem položaju, iz katerega ne vidite izhoda, boste potrebovali veliko discipline in samoobvladovanja. Tako hvaležna sem, ker nam je Bog dal Svetega Duha, da živi v nas in nam pomaga.

Če ste na novo rojeni, imate v sebi Kristusovega Duha, ki vključuje tudi sad samoobvladovanja. Morda ga še niste razvili, ampak veste, da vam je na razpolago. Imate vse, kar potrebujete. Odločite se razvijati samoobvladovanje skozi odnos s Svetim Duhom.

Kratka molitev

Bog, hvala, ker si mi dal sad discipline in samoobvladovanja. Po moči Tvojega Duha v meni bom delal/-a, kar mi Ti naročaš, in ne bodo me nadzirali moji občutki.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon