Se vaše notranje življenje ujema z zunanjim?

… kajti glejte, Božje kraljestvo je znotraj vas [v vaših srcih] in med vami [obdaja vas].            (Luka 17,21)

Včasih si želimo, da bi se stvari spremenile, ampak nismo pripravljeni narediti, kar je treba, da bi se stvari izboljšale.

V mojem življenju je bilo obdobje, ko sem bila nenehno razburjena zaradi okoliščin. Želela sem, da jih Bog zame spremeni. In prav tako sem želela, da spremeni ljudi okrog mene. Potem pa mi je pokazal, da sem jaz tista, ki moram spremeniti svoje notranje življenje, preden lahko pričakujem resnično spremembo zunanjega življenja.

Evangelij po Mateju 6,33 nam naroča, naj najprej (pred vsem drugim) iščemo Božje kraljestvo in živimo pravično, On pa nam bo (pri)dal vse, kar potrebujemo.

Torej, kaj je Božje kraljestvo? Sveto pismo pravi, da je Božje kraljestvo v nas. Če ste sprejeli Kristusa, to pomeni, da On živi v vas – On pa želi živeti v dobrem duhovnem domu. Zato je vaše notranje življenje Bogu tako pomembno.

Najprej moramo iskati Njegovo kraljestvo, dopustiti Svetemu Duhu, da nas navznoter prevzame. Ko dovolimo, da On deluje znotraj nas, Ga sčasoma ne bomo mogli več zadrževati in se bo razlil in spremenil svet okrog nas!

Kratka molitev

Sveti Duh, pomagaj mi, da se ne ujamem v poskuse spreminjanja zunanjih stvari. Saj me Ti prosiš, naj se usmerim na razvijanje Tvojega kraljestva v svojem srcu. Vabim Te, da deluješ znotraj mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon