Setev in žetev

… Kar bo človek sejal, to in samo to bo tudi žel. (Galačanom 6,7)

Sveto pismo nam jasno pravi, da bomo želi, kar smo sejali. To dobesedno velja za kmetovanje in sajenje pridelkov. Večina ljudi ve, da se to nanaša tudi na dajanje denarja in darežljivost. Ampak ali ste vedeli, da to načelo velja tudi za način, kako ravnamo z drugimi?

Naš odnos in besede so »semena«, ki jih vsakodnevno sejemo. Določila bodo, kakšen sad ali žetev bomo imeli v svojih razmerah in odnosih.

Hudič nas rad zadržuje pri sebičnem razmišljanju, ko ravnamo z zvestimi prijatelji, kot da niso pomembni, ko posejemo prepirljive besede v svojo družino, ko negativno razmišljamo o šefu, pastorju itd. Hudič hoče, da sejemo slaba semena v vsak odnos in v vsakih razmerah.

Mnogi se tako obnašajo, potem pa se sprašujejo, zakaj jih ljudje ne marajo ali zakaj ne ravnajo z njimi tako, kot si oni želijo. Odgovor je preprost – žanjejo, kar so posejali!

Naj vas vprašam: Kaj danes sejete? Z Božjo milostjo se odločite, da boste sejali ljubezen, odpuščanje, prijaznost in potrpežljivost v vsak odnos in vsako situacijo. Ko ravnate z drugimi tako, kot Bog želi, boste želi življenje, izpolnjeno s spodbudami, božjimi odnosi in dobrimi rezultati.

Kratka molitev

Sveti Duh, želim sejati dobre stvari in žeti dobre stvari. Namesto da z drugimi ravnam sebično, mi pomagaj sejati prijaznost in ljubezen v vsak odnos.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon