Skrb je prikrita sebičnost

… Karkoli ne izvira in ne izhaja iz vere, je greh [karkoli je storjeno brez prepričanja, da Bog to odobrava, je grešno]. (Rimljanom 14,23)

Prepogosto ljudje podležejo skrbi, ne da bi se zavedali, kako uničujoča je. Ko poiščemo korenino tegá, je skrb greh. Skrb zagotovo ne izhaja iz vere. Pismo Rimljanom 14,23 navaja, da karkoli ne izvira (izhaja) iz vere, je greh.

Skrb največkrat temelji predvsem na enem grehu: sebičnosti. Kadar smo zaskrbljeni, nas običajno zanimajo naše sebične želje, ki ne bodo zadovoljene. Bolj kot so vaše želje sebične, bolj morate skrbeti in bolj zapleteno postane vaše življenje.

Bog želi, da se preprosto usmerimo na služenje Njemu.

Božja volja je, da živimo brez skrbi, tesnobe ali boleče zaskrbljenosti. On želi, da Mu svobodno služimo, ne da bi bili razdvojeni in bi nas vleklo v različne smeri (gl. 1 Korinčanom 7,34). Ne smemo dovoliti skrbem tega sveta, da nas preusmerijo od Njegovega namena za naše življenje.

Molite, naj vam Bog pomaga prepoznati in se znebiti sebičnih želja. Tako boste lahko živeli preprosto in pomagalo vam bo premagovati skrbi. Potem se boste lahko z vsem srcem posvetili Božjemu čudovitemu namenu za vas.

Kratka molitev

Oče Bog, hvala, ker si mi pokazal, da je skrb greh. Pomagaj mi, da se znebim sebičnosti in brezbožnih želja; tako se bom lahko preprosto posvetil Tvojemu namenu zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon