Skrbite za svoje telo

Odkupljeni ste bili za visoko ceno [kupljeni z dragocenostjo in plačani, narejeni za Njegove]. Zato počastite in poveličujte Boga v svojem telesu. (1 Korinčanom 6,20)

Nekateri izmed nas se nismo naučili imeti radi svojega telesa tako, da bi na pravi način skrbeli zanj. Da bi to spremenili, se moramo spopasti s tremi največjimi ovirami, da bomo zaživeli zdravo.

Ne vemo, kako naj skrbimo za svoje telo. Slaba prehrana, premalo informacij in hitra hrana zmedejo ljudi, da ne vedo, kaj je koristna, zdrava hrana in kako naj jedo pravo hrano v primerni količini.

Naš pogled na telesno podobo je zaradi medijev in reklam izkrivljen, popačen. Bombardirajo nas z nedosegljivimi lepotnimi ideali, medtem ko je prekomerna teža tako razširjena, da jo dojemamo skoraj kot nekaj normalnega. Ponovno moramo ugotoviti, kako je videti zdrav človek.

Telesna vadba je skoraj staromodna. Izumili in izmislili smo si toliko udobja in pripomočkov, da se pogosto popolnoma izognemo vadbi. Niti nikamor več ne hodimo, če nam ni treba! Resnica pa je, da je dobršen del našega dobrega počutja odvisen od telesne vadbe.

Če se borite s temi ovirami, se že danes odločite, da ne boste izgubili tega boja. Bog nam naroča, naj dobro poskrbimo za svoje telo. On nam bo vedno pomagal izpolniti to, kar nam naroči. Zato se odločite, da se boste zanašali na Božjo moč in izberite zdrav življenjski slog.

Kratka molitev

Gospod, želim Te počastiti tako, da bom skrbel/-a za svoje telo in živel/-a zdravo. Verjamem, da lahko po Tvoji moči, ki deluje v meni, nekaj spremenim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon