Skrbno izrabljajte čas

Skrbno izrabljajte čas

Živite namerno, vredno in pravilno, ne kot nemodri in nespametni, ampak kot modri (razumni, inteligentni ljudje), skrbno izrabljajte čas [odkupujte vsako priložnost], kajti dnevi so hudi.  (Efežanom 5,15–16)

Čas res hitro teče, kajne? Po drugi strani pa se v nekaterih situacijah premika po polžje! Ne glede na to, ali se nam dozdeva, da čas mineva hitro ali počasi, ima vsak izmed nas točno določeno količino časa na tem svetu. Ko razmišljate o tem, vas želim vprašati, kaj delate s svojim časom.

Čas je darilo od Boga! Vsak dan gledam, kako si vzame čas, da nas oblikuje v take ljudi, kakršne želi, da smo. Potem pa v svoji usmiljenosti čaka, da pridemo do strinjanja z Njim glede tega, kar dela v naših življenjih; tako lahko izkusimo Njegovo dobroto.

Vprašajte se torej, ali se strinjate s tem, kar Bog dela v vas. Ali se borite, bojujete in poskušate narediti po svoje?

Če se bojujete z Bogom, vam lahko zagotovim, da samo zapravljate čas.  Če pa se strinjate z Njim, uporabljate svoj čas za pomembne pomembne postvari.

Zapomnite si, Bog je milosten. Vzame si čas. Morda mislimo, da traja predolgo, On pa nas v svoji dobroti samo čaka, da se uskladimo z delom, ki ga opravlja v nas. Ne bo hitel. Je potrpežljiv. Naše bitke samo zamaknejo naš napredek.

Morda je zdaj pravi čas, da spremenite svoj pogled in začnete gledati naprej, najdete nove pristope, novo vizijo za življenje, prenovljeno vero in zaupanje Vanj, ki vedno deluje v nas … Vedno v naše dobro.

Spodbujam vas, da zaupate Bogu in izkoristite čas, da pridete do strinjanja s tem, kar On dela v vašem življenju. Naj On določi vaš namen. V svojem srcu se zavedajte, da ima krasne načrte. Ne glede na to, koliko časa si vzame, vas ljubi in vedno skrbi za vašo blaginjo.


Kratka molitev

Gospod, nočem zapravljati časa tako, da se bojujem s Teboj. Želim izkoristiti čas in se strinjati z velikim delom, ki ga dokončuješ v meni. Zahvaljujem se Ti, ker me takrat, ko začnem zapravljati čas, vedno opomniš, da me ljubiš in da je Tvoja izbira pravega trenutka vedno najboljša.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon