Skrita moč izpovedi

Ali ni moja beseda kakor ogenj [ki použije vse, kar ne prestane preizkušnje]? govori Gospod. Mar ni kakor kladivo, ki razbija na kose skalo[najbolj trdovratne odpornosti]? (Jeremija 23,29)

Na kaj pomislite, ko slišite besedo »priznanje«? Mnogi najprej pomislijo na definicijo z negativnim prizvokom – ko ste prisiljeni priznati, da ste naredili nekaj narobe. Ko pa se strinjamo z Božjo Besedo in jo »izpovemo, priznamo« na glas, je rezultat vedno pozitiven.

Moja znanka pravi, da ne moremo premagati Goljata z zaprtimi usti. Ko se je David pripravljal na boj z Goljatom, je tekel velikanu nasproti in medtem na glas izpovedoval, kar je verjel, da bo izid te bitke: »Danes te bo Gospod izročil meni v roko …« (1 Samuel 17,46).

To je dober zgled, kako moramo pristopiti k sovražnikom v svojem življenju. Odpreti moramo usta in izgovarjati Božjo Besedo.

Močno vas spodbujam, da vsak dan na glas izpovedujete in priznavate Božjo Besedo. Kadarkoli vam pride na um misel, ki ni v strinjanju z Božjo Besedo, na glas izpovejte resnico Njegove Besede. Videli boste, da moč Njegove Besede premaga laž.

Kratka molitev

Gospod, vem, da je Tvoja beseda močna … Nič ji ne more nasprotovati. Kadarkoli se znajdem v težki situaciji, me spomni, da na glas priznavam in izpovedujem Tvojo Besedo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon