»Skušani«, da delamo dobro

Kdor torej misli, da stoji [komur se zdi, da ima trden, neomajen um in trdno stoji], naj pazi, da ne pade [v greh]. (1 Korinčanom 10,12)

Kar nas potegne v skušnjavo greha, je previsoko mišljenje o samem sebi in preveliko zaupanje sebi. Tako naravnanost spodbuja satan. Postanemo ponosni in menimo, da smo dobro, potem pa nas satan skuša in pademo v greh.

Naslednja izjava vas lahko pretrese: vedeti morate, da so tudi dobre vrste skušnjav. Zavedati se moramo, da nas satan skuša in vabi, da bi delali, kar je slabo, zlo. Ampak na neki način nas tudi Bog »skuša«, da bi delali, kar je dobro in prav. Kadar sovražnik postavi pred vas slabo možnost, ima Bog že pripravljeno dobro možnost.

Ko se skušnjava greha zdi nepremagljiva, se spomnite, da vas Sveti Duh, ki je veliko močnejši od sovražnika, prav tako želi prevzeti, ampak na dober način. Želi vplivati na vas, da delate velike stvari, če Mu le dovolite.

Bog si prizadeva rešiti naše življenje. Želi nas okrepiti, da bomo, ne glede na to, kaj se zgodi, ohranjeni in zaščiteni v Njegovem zavetju. Ko vas Bog skuša, da bi delali dobro, je ubogljivost najboljše, kar lahko naredite.

Kratka molitev

Sveti Duh, želim Ti prisluhniti in ubogati Tvoje dobre »skušnjave«. Ko me sovražnik skuša spotakniti, mi pokaži, kaj je Tvoja volja in kako naj namesto sovražniku sledim Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon