Sledite Božji modrosti, ne svojim čustvom

Kajti Gospod daje veščine in Božjo modrost, iz Njegovih ust prihajata spoznanje in razumnost. (Pregovori 2,6)

Življenje ni zabavno, kadar dovolimo svojim občutkom, da zavladajo. Občutki se spreminjajo iz dneva v dan, iz ure v uro, celo iz trenutka v trenutek. Pogosto nam lažejo. Skratka, občutkom ne moremo zaupati.

Ko pa sledimo Kristusu, se lahko spremenimo tako, da ne upoštevamo lažnih čustev, živimo pa v resnici in modrosti. Naj vam ponudim nekaj primerov.

Morda ste se znašli v množici ljudi in se vam je zdelo, kot da vsi govorijo o vas. To pa ne pomeni, da zares so. Morda se vam zdi, da vas nihče ne razume, toda to ne pomeni, da vas ne. Morda se vam zdi, da ste napačno razumljeni, necenjeni ali celo zlorabljeni na nek način, a to ne pomeni, da zares ste. To so samo občutki.

Moramo biti zreli, disciplinirani, odločeni, da bomo hodili v Duhu. Naša volja mora nenehno zastopati in služiti odločitvi, da bomo ravnali raje na Božji kot na svoj način.

Čeprav se občasno čutimo celo bombardirane z negativnimi čustvi, jim ne smemo dovoliti, da nadzirajo in pokvarijo življenje. Namesto tega se lahko odločimo, da bomo sledili resnici – Božji modrosti, spoznanju in razumevanju.

Kratka molitev

Bog, moji občutki pogosto nasprotujejo Tvoji modrosti in me skušajo preslepiti, ampak jim ne bom dovolil, da upravljajo moje življenje. Vodi me s svojo resnico, da lahko ostajam povezan s Teboj in me ne bodo nadzirala moja nenehno spremenljiva čustva.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon