Sledite skrinji zaveze

… Ko zagledate skrinjo zaveze Gospoda, svojega Boga, in levitske duhovnike, ki jo nosijo, odrinite tudi vi s svojega kraja in ji sledite. (Jozue 3,3)

Se srečujete z novimi priložnostmi? Kakršnakoli že morda je ta priložnost, vedno je pomembno, da »sledite skrinji zaveze«. Kaj mislim s tem? No, včasih se oklepamo starih, ustaljenih poti v življenju preprosto zato, ker so nam znane in se v resnici bojimo vstopiti na novo, neraziskano področje. In potem so tu še obdobja, ko začutimo nekaj novega pred seboj in bi radi takoj vstopili vanj – preden je Božji čas za to.

V Jozuetu 3,3 Bog govori Izraelu, naj sledijo skrinji zaveze. Skrinja zaveze predstavlja maziljenje Boga, prisotnost Boga, voljo Boga … Zelo pomembno je za nas, da se naučimo slediti Božji volji, ne pa svoji ali volji kogarkoli drugega.

Bog ima načrt za vsakogar izmed nas. Edini način, da se ta načrt odvije, je, da sledimo skrinji zaveze oziroma Božji volji, ne pa svojemu mesu, drugim ljudem ali svojim čustvom.

Danes si zapomnite, da, kakršnakoli je Božja volja za vaše življenje, bo On priskrbel način, da se izpolni.

Kratka molitev

Bog, vem, da moram tudi jaz »slediti skrinji zaveze«, tako kot so ji Izraelci. Ni pomemben moj čas za nove priložnosti … Tvoj čas je pomemben. Ko Ti sledim, vem, da boš Ti pripravil pot in v polnosti uresničil svoj načrt zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon